Puhelinmyyjät pelastavat Suomen talouden

 

On kovasti puhuttu kilpailukyvystä. Mutta sehän ei ole mikään itseisarvo. Taloudellisessa menestyksessä itseisarvo on myynti. Hyvä myyjä myy kilpailukyvyttömänkin tuotteen. Niinpä analyysi on selvä: Suomen talouden tulevaisuus on puhelinmyyjissä.

Se, että lailla kiellettiin kännykkäliittymien suoramarkkinointi puhelimella on huono juttu. Harva pitää puhelinmyyjien soitoista mutta tässä pitäisi saada aikaan asennemuutos. Joku saattaa jopa jättää puhelinmyyjän tarjoaman tuotteen ostamatta vain siksi, että sitä myy puhelinmyyjä, vaikka tuote olisikin sellainen, jota asikas voisi joka tapauksessa harkita hankkivansa.
Se mitä Suomi nimenomaan tarvitsee on enemmän myynnin osaajia. Mikä voikaan olla potentiaalisesti parempaa myyntikoulutusta kuin puhelinmyynti. Ilman myyntiä vienti ei vedä koska kilpailukykyä kun ei liikaa liene ja vaikka sitä jossain määrin taas hyvällä säkällä vuoden parin päästä enemmän olisikin niin lisämyynti tuskin olisi pahitteeksi.
Ja myyjiä tarvitaan jokatapauksessa enemmän kun osa työstä muuttaa enenevässä määrin muotoaan automatisaation, tekoälyn ja robotiikan vallatessa yhä useampia toimialoja. Kun katsoo koko globaalia markkinaa niin myyntityö ei kyllä Suomen näkövinkkelistä lopu kovinkaan äkkiä, tekoälyllä ja softalla sitä ei kokonaan voida koskaan korvata.
Seuraavan kerran kun puhelinmyyjä soittaa niin hänelle pitäisi antaa mahdollisuus ja arvostaa sitä työtä mitä myyjä tekee.

”Kunnioita puhelinmyyjää kuin itseäsi jos olisit puhelinmyyjä”. Jep, puhelinmyyjissä on Suomen tulevaisuus tai  myyjissä ainakin. Ehkä juuri sinulle soittava puhelinmyyjä myy viiden vuoden päästä vientituotteita maailmalle juuri siksi, että sai onnistumisen kokemuksen soittaessaan sinulle.

Onhan se niin, että ”jokainen puhelinmyyntikeskustelu on mahdollisuus oppia jotain uutta asiakkaan ja myyjän välisestä vuorovaikutuksesta.” Toki se kilpailukukykykin on ihan jees, en vastusta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *