Langallisuus takaisin

Langallisuus takaisin!

Vaatikaa langallisia yhteyksiä. Investointi infraan, joka tekee langallisuudesta yhtä vaivatonta kuin langattomuudesta maksaa itsensä takaisin.

Tässä 5 argumenttia:

1) energiatehokkuus: sähkönkulutus siirtyneisiin bitteihin suhteutettuna
2) tietoturva
3) toimintavarmuus
4) kaistaleveys
5) terveysnäkökulmat (wlan, 3g, 4g, jne jne) tämän kuormituksen yhteisvaikutus kehon organismeihin on vielä aika puutteellisesti tutkittu, jos syöpäriskiä ei vielä ole täysin todennettu niin vaikutus hermostoon: muisti, keskittymiskyky, unen laatu jo itsessään saattaa tulla työtehon laskuna kalliimmaksi kuin panostus langalliseen infraan.

Langattomuuden puolesta työpaikoilla on vain yksi argumentti: se on useimmiten helpompaa kun ei tarvitse kytkeä johtoja mutta jos panostetaan infraan (esiasennetut johdot työpisteisiin) käytännössä langallisuudesta saa ihan yhtä helpon.

Näin ollen langattomalle ratkaisulle tietoliikenne yhteyksien toteuttamiseksi työpaikoilla ei jää oikein mitään järkeviä argumentteja.

Paitsi ehkä se defakto asenne, joka näyttäisi vallitsevan, että energian säästöllä, tietoturvalla, paremmalla toimintavarmuudella ole mitään merkitystä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *