Tässä muutamia vapaan assosiaation tuottamia huomioita, muistiinpanoja ja (tyhmiä) kysymyksiä:
Kun käytän sanaa ilmastomuutos, tarkoitan sillä ”narratiivia”. Narratiivilla tarkoita sitä tarinaa, jonka journalismi ja yleinen mielipide on luonut. Oma roolinsa on myös ilmastotieteilijöillä.
Mutta onko tämä ”virallinen” tai yleisesti omaksuttu narratiivi oikea?
Osallistuin vr-työpajaan ja käytännön värkkäilyn ohessa oli ohjelmassa reippaasti myös teoreettis-temaattisia alustuksia ja keskustelupohdintoja. Siinä pohdintavolyymissä heräsi pakostakin pari ajatusta, joita tähän nyt yritän hieman availla.
How to find a file!? .. it is somewhere in some of the several hard drives or back up cds but where?
Just in case you are like me, you might have accumulated several files (thousands or millions of them) over the years and these files are conveniently scattered in several different hard drives, usb sticks and backup cds or dvds.
Every now and then you are likely to face a need to find some file that is couple of years old and you don’t necessarily even remember from which year or what the file name has been.
On kovasti puhuttu kilpailukyvystä. Mutta sehän ei ole mikään itseisarvo. Taloudellisessa menestyksessä itseisarvo on myynti. Hyvä myyjä myy kilpailukyvyttömänkin tuotteen. Niinpä analyysi on selvä: Suomen talouden tulevaisuus on puhelinmyyjissä.
Filosofia voidaan määritellä varsin monella tapaa. Tässä minun yksi määritelmä: se on havainnoille selitystä luovan palapelin rakentamista. Kun maailma tai ihmiset, ilmiöt ja kokemukset toimivat jotenkin odottamattomasti herää kysymys siitä mikä selittää tämän tai tuon ilmiön? Herää kysymys olenko tulkinnut todellisuutta jotenkin puuttellisesti?
Kun joku sanoo sanaparin ”elinikäinen oppiminen” niin ensimmäinen mielikuva, joka syntyy, on yliopistossa ylipitkään gradunsa tehneet humanistit, jotka ovat päätyneet opetusministeriöön laatimaan niitä raportteja, joissa tätä sanahelinäparia viljellään. Lue loppuun →
Mikä on ohjelmistosuunnittelijan rooli tässä kehityksessä?
Lienee niin, että ainakin periaatteessa kaikkien tietokoneohjelmien tarkoitus on helpottaa elämää siten, että manuaalisen työn määrä vähenee. Kun työ automatisoidaan, se ”katoaa”.